imc grimborn icon

Functionele trainingstherapie bij IMC Gimborn

Bij IMC Gimborn kunt u meedoen met Functionele Trainingstherapie. In deze groepslessen ga je, begeleid door ervaren fysiotherapeuten, bewegen en sporten. Lichamelijke klachten of niet, wij zorgen ervoor dat de training wordt aangepast op jouw niveau.

31/3/2022

imc grimborn icon

Wat is functionele trainingstherapie?

Allereerst doen wij een intake waarin we uw doelen en belastbaarheid zo goed mogelijk in kaart brengen. Er worden enkele metingen gedaan, zodat wij kunnen vaststellen wat jouw beweegdoelen zijn. Tijdens de groepslessen zullen wij vooral de nadruk leggen op functionele training. Dit betekent dat wij het lichaam in zijn geheel gaan gebruiken en de focus vooral zal liggen op oefeningen met het eigen lichaamsgewicht (bodyweight movements). Er wordt gebruik gemaakt van losse trainingsattributen en dus niet van fitnessapparaten. Bij functionele training komt alles samen wat dagelijks van je lichaam wordt gevraagd. Denk aan balans, stabiliteit, kracht, uithoudingsvermogen en motorische aansturing. Daar komt bij dat het uitgangspunt bij functionele training ‘vrij bewegen’ is wat tegelijkertijd betekent ‘natuurlijk bewegen’. Iedereen beweegt anders en dit is bij vrij bewegen mogelijk. Vandaar dat functionele training verkozen wordt boven fitness.

 

 

 

Voor wie bedoeld?

De FT (Functionele trainingstherapie) is bedoeld voor 60-plussers met of zonder klachten die onder professionele begeleiding willen sporten en bewegen.

Wie geven de lessen?

De lessen zullen worden gegeven door Eva Peters en Thomas Bruel. Beiden zijn zij werkzaam bij IMC Gimborn als fysiotherapeut. Wij vinden het belangrijk dat jij met de juiste begeleiding kunt bewegen, met of zonder lichamelijke klachten.

Wanneer zijn de lessen

De groepslessen zullen iedere donderdag tussen 15:00 – 16:00 plaatsvinden. Gestart wordt er op 14 april. De locatie is de gymzaal van de Sterrenschool in Zevenaar, Guido Gezellestraat 42.

Wat zijn de kosten?

Wij bieden een maandabonnement aan, de kosten bedragen 37,00 euro p/m.

Voor meer informatie en/of aanmelden kun je contact met ons opnemen per mail of telefonisch.