imc grimborn icon

Hoe mooi zou het zijn om echt te kunnen ontspannen?

Heb je dat ook dat het hoofd altijd aan staat? Zoveel ballen die in de lucht moeten worden gehouden die allemaal om aandacht vragen, dat je nauwelijks meer kunt onderscheiden welke nu hoofd en bijzaken zijn? Alles lijkt even belangrijk te zijn. En naast die druk altijd dat schuldgevoel! Is het weleens goed genoeg?

Judith Flisijn - 01/02/2022

imc grimborn icon

Irritatie

In eerste instantie loopt de spanning ongemerkt op. Je slaapt slechter. En als je wilt ontspannen, dan krijg je jouw hoofd niet tot rust. Je kijkt uit naar een moment waarop je met je familie of vrienden bij elkaar zit. En als het moment daar is “en het gezellig zou moeten zijn” dan loop jij je overal aan te irriteren.

Oude koeien

Om maar te zwijgen over de oude koeien, die tekens uit de sloot worden gehaald. Verhalen of gebeurtenissen die in gedachten boven komen drijven. Niet de meest leuke scenario’s! Over dat je
beter je best had moeten doen, niet goed genoeg bent…

Angsten en/of lichamelijke ongemakken

Steeds vaker betrap je jezelf erop dat je hoog zit in je adem. De hoofdpijn telkens terugkeert, dat je tegen afspraken opziet, bepaalde zaken uit de weg gaat, dat lontje steeds korter wordt, je overmand raakt door verdriet, etc. En dan vraag je je misschien weleens af…

Bestaat er een manier om hier los van te komen?

En het verlossende antwoord is: Dat bestaat!

Door middel van Cranio en een combinatie van Somatic Experiencing wordt je in de gelegenheid gesteld om dat emmertje dat vol is geraakt weer te legen. Je leert weer opnieuw te ontspannen! Op een ander moment zal ik nog eens over schrijven over hoe dat werkt. Belangrijker nog dan HOE, is DAT het werkt!

En voor je het weet, nu haal ik één van mijn cliënten aan:” Betrapte ik mijzelf erop dat ik sinds een heel lange tijd, weer fluitend op mijn fiets zat.”