imc grimborn icon

Joyce Bloem & Karin Eggers werken als integraal en leefstijlarts bij IMC Gimborn

De integrale leefstijl arts zal een breed scala aan diensten aanbieden, gericht op het
verbeteren van de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid van de patiënten.

imc grimborn icon

Integraal Leefstijl Arts

Bij IMC Gimborn, centrum voor integrale geneeskunde, staat een nieuwe ontwikkeling op het punt van beginnen: de start van een integraal leefstijl arts. Deze artsen, gespecialiseerd in een holistische benadering van gezondheid en welzijn, zal zich richten op het bevorderen van een gezonde levensstijl als essentieel onderdeel van de algehele zorg.

De integrale leefstijl arts zal een breed scala aan diensten aanbieden, gericht op het verbeteren van de lichamelijke, geestelijke en emotionele gezondheid van de patiënten. Dit omvat gepersonaliseerd voedingsadvies, bewegingsprogramma’s, stressmanagement technieken, en begeleiding bij slaap en ontspanning. Door het integreren van deze aspecten streeft de arts ernaar om niet alleen symptomen te behandelen, maar ook de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen aan te pakken.

Wat deze benadering uniek maakt, is de nadruk op samenwerking en preventie. De integrale leefstijl arts zal nauw samenwerken met andere specialisten binnen IMC Gimborn, zoals fysiotherapeuten, psychologen en voedingsdeskundigen, om een uitgebreid en samenhangend behandelplan voor elke patiënt te ontwikkelen. Dit multidisciplinaire team zal samenkomen om de beste zorg op maat te bieden, gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten en methoden.

Voor patiënten betekent dit een meer persoonlijke en betrokken benadering van hun gezondheid. In plaats van alleen te focussen op ziekte en behandeling, zal de integrale leefstijl arts bij IMC Gimborn helpen bij het opbouwen van een sterkere, gezondere basis voor een beter leven. Dit sluit aan bij de groeiende trend en het besef dat gezondheid meer is dan de afwezigheid van ziekte; het gaat om het optimaal functioneren op alle gebieden van het leven.

De introductie van de integrale leefstijl arts bij IMC Gimborn markeert een belangrijke stap vooruit in de gezondheidszorg. Het toont een toegewijde inzet om patiënten niet alleen te helpen genezen, maar ook te ondersteunen in hun streven naar een evenwichtig en vervullend leven. Met deze holistische benadering biedt IMC Gimborn haar patiënten de tools en begeleiding om zelf actief bij te dragen aan hun gezondheid en welzijn.

Benieuwd of wil je meer weten over onze integraal leefstijl artsen? Lees meer over Joyce Bloem en over Karin Eggers.