imc grimborn icon

Nieuws & blogs

imc grimborn icon
Search
Groepsfoto IMC Gimborn brug
Nieuws

Opening locatie Bent Sports

Wij hebben geweldig nieuws om met jullie te delen! Het integraal medisch centrum heeft een nieuwe stap gezet in het leveren van uitgebreide zorg en ondersteuning aan jou. We zijn verheugd om aan te kondigen dat wij een gloednieuwe locatie hebben geopend bij Bent Sports, en deze toevoeging zal onze diensten naar een geheel nieuw niveau tillen.

Lees meer »
Blog

Voorkeurshouding bij baby’s

Deze veelvoorkomende aandoening treedt op wanneer een baby de neiging heeft om zijn hoofd in een bepaalde richting te draaien of een specifieke kant van zijn lichaam te verkiezen.

Lees meer »
tongriempje
Blog

Tongriempje

In onze praktijk krijgen we steeds vaker te maken met pasgeboren kinderen die een te kort tongriempje zouden hebben. Als osteopaat bij ons Integraal Medisch Centrum Gimborn kunnen we onderzoeken of een andere behandeling ook het probleem kan verhelpen. Dit doen we door te zoeken naar de onderliggende oorzaak en deze manueel te behandelen.

Lees meer »
Blog

Hooikoorts

Meer dan 20% van de Nederlanders heeft last van hooikoorts. Bij hooikoorts vindt er een allergische reactie plaats op stuifmeel van grassen, planten of bomen. Iedereen die last heeft van hooikoorts reageert anders op de verschillende soorten stuifmeel en is niet per definitie allergisch voor alle soorten stuifmeel.

Lees meer »
Osteopathie bij golfspelers
Blog

Osteopathie bij golfspelers

Tegenwoordig is de osteopaat een bijna onmisbare factor in de topsport. Denk hierbij aan voetbal, wielrennen en mountainbiken. Zo ook begeleid de osteopaat golfers op hoog niveau. Is het niet in het begeleiden van blessures dan wel in het verbeteren van de golfswing.

Lees meer »
pijn
Blog

Pijn

Iedereen heeft ermee te maken of wel eens mee te maken gehad: pijn. Wij als therapeuten hebben dagelijks te maken met pijn bij onze patiënten. Maar wat is pijn eigenlijk? Hoe werkt pijn? En waar dient pijn voor?

Lees meer »