imc gimborn icon

Alice de Jong

Geregistreerd Osteopaat NRO (lid NVO)

Na mijn studie fysiotherapie en Cranio Sacraal Therapie bleef ik nieuwsgierig naar osteopathie. Ik wilde het lichaam nóg beter begrijpen en een nieuwe verdieping ingaan. Daarom ben ik in 2017 begonnen met de studie osteopathie aan het ‘Sutherland College’. En ik ben heel blij dat ik die keuze heb gemaakt. Vanaf 2024 werk ik als osteopaat bij IMC Gimborn.

Fysiotherapie
Na mijn opleiding fysiotherapie kwam ik via mijn moeder, die ook fysiotherapeut is, in aanraking met de cursussen FOI (Functionele Orthonomie und Integration). Deze technieken zijn gebaseerd op osteopathie en werken bijzonder goed en snel. Mijn nieuwsgierigheid naar osteopathie werd hierdoor meteen gewekt. Maar omdat osteopathie een zes jarige opleiding is, en ik dit nog niet zag zitten, heb ik alle vier FOI-cursussen gevolgd. Tijdens deze cursussen kwam zo in aanraking met Cranio Sacraal Therapie.

Cranio Sacraal Therapie
De verbinding tussen lichaam en geest, het opslaan van emoties in het lichaam en de diepere emotionele oorzaken van klachten, dat vind ik erg boeiend. Na zelf een aantal behandelingen Cranio Sacraal Therapie te hebben ondergaan, was ik overtuigd. In 2014 startte ik met de opleiding Cranio Sacraal Therapie aan het ‘Upledger Instituut’. Deze opleiding heeft mijn leven verrijkt en mij gevormd als therapeut. In de osteopathie behandelingen is dit ook terug te zien.

De sprong naar osteopathie
Na heel wat jaren twijfelen, omdat ik mijn leven niet ‘zes jaar stil wilde zetten’, ben ik na een aantal goede adviezen en bemoedigende gesprekken in 2017 begonnen met de opleiding osteopathie. Tijdens deze studie heb ik mijn eigen praktijk voor fysiotherapie en Cranio Sacraal Therapie in Haarlem opgezet. Dit was een gouden combinatie omdat ik meteen alle opgedane kennis kon toepassen in mijn praktijk.

Inspiratie en de toekomst
Mijn werk en mijn patiënten inspireren me om steeds verder te leren en meer kennis & kunde te ontwikkelen. Het lichaam zit zo bijzonder ingenieus in elkaar, dat het mooi is om steeds meer van deze magische wereld te kunnen zien, onderzoeken en begrijpen. En daarmee steeds meer mensen verder te helpen.

Toekomst
De eindeloze verdieping die mogelijk is in ons vak, vind ik inspirerend. In de toekomst staan er een aantal cursussen op mijn lijst, zoals het behandelen van baby’s. Maar wat voor mij nu belangrijk is, is tijd hebben om vrienden en familie te zien, muziek te maken, sporten en in de natuur te zijn. Als ik opgeladen ben en goede energie heb, kan ik anderen ook beter ondersteunen.