imc grimborn icon

Anneke Hetterscheid

Adem therapie
Therapeutisch cuppen

Mijn naam is Anneke Hetterscheid en ik ben werkzaam bij IMC Gimborn. 

Als kind rende ik altijd liever door stukjes ongerepte natuur in plaats van op de gebaande paden. Dat zie je nu ook terug in mijn dagelijks leven en kies ik er graag voor om het minder bekende te gaan doen. Hiermee ontdek ik waar mijn hart een sprongetje van maakt.

Bij mij kun je onder andere terecht voor therapeutisch ademwerk. De adem is het enige automatische proces in ons lichaam waar we bewust invloed op kunnen uitoefenen. Dat maakt jouw adem de afstandsbediening voor je zenuwstelsel. Door de adem bewust te sturen, heb je direct invloed op hetgeen dat zich afspeelt in je hoof en in je lijf. Ik kan je helpen de kracht van de adem te ontdekken, zodat je met meer gezondheid, rust en geluk door het leven kunt bewegen.

We kijken naar de wijze waarop adem bij je binnenkomt en of deze verbetert zou kunnen worden. Is je ademhaling oppervlakkig? Adem je snel of langzaam? Adem je meer in je borst dan in je buik? Door bepaalde ademtechnieken onderzoeken we of we de kwaliteit van je adem kunnen verbeteren.

Een van de technieken is de bewust verbonden ademtechniek. Hiermee voel je je fysiek krachtiger en vitaler, emotioneel laat het je meer verbinden met je authentieke gevoel, spanning en stress wordt losgelaten.

Door ademwerk wordt het mogelijk om toegang te krijgen tot onbewust opgeslagen herinneringen, onuitgesproken emoties of energetische blokkades die in het lichaam worden vastgehouden. Met ademwerk kun je direct invloed uitoefenen op je fysieke, mentale en emotionele staat van zijn. Ik kan je helpen om uit de maalstroom van gedachten te komen. Het bewust laten gaan van spanning, stress, fysieke pijn, vastgezette emoties zodat je nieuwe ruimte in jezelf kunt (her)vinden.

Een sessie is niet alleen ademen, maar een combinatie van lichaamsgericht ademwerk, energiewerk en coaching. Dit vormt samen een holistische aanpak van het lichaam, ziel en geest