imc grimborn icon

Dennis Holverda D.O.- MRO.

Geregistreerd Osteopaat NRO (lid NVO)

Sinds 2001 ben ik werkzaam op (Praktijk Gimbornhof) IMC Gimborn. Na mijn studies Fysiotherapie, Manuele therapie en CranioSacraal Therapie, ben ik Osteopathie gaan studeren.

In 2007 ben ik afgestudeerd aan de ‘International Academy of Osteopathy’  en sindsdien als geregistreerd Osteopaat werkzaam in onze praktijk. Hier behandel ik dagelijks met veel plezier zowel volwassenen als baby’s en kinderen met uiteenlopende klachten.

Osteopathie is het helemaal!
Na mijn opleiding fysiotherapie volgde ik achtereenvolgens de opleidingen manuele therapie en cranio-sacraaltherapie. De manuele therapie leerde mij meer over de wervelkolom en door de CranioSacraal Therapie kreeg ik meer inzicht in de psychosomatische kant van mijn vakgebied en daarmee een betere kijk op de mens als geheel.

Omdat deze twee therapieën mij zo fascineerden en ze allebei ontstaan zijn uit de Osteopathie, wilde ik me hierin verder verdiepen. Zo ben ik tot de Osteopathie gekomen en dit is het voor mij helemaal!

Ook als afgestudeerd Osteopaat ben je nooit klaar.
Nieuwe ontwikkelingen en verdiepingen in de Osteopathie blijven mij boeien. Zo ben ik mij direct na het afstuderen verder gaan verdiepen in de verschillende facetten van de Osteopathie.

Zowel nieuwe ontwikkelingen als traditionele benaderingswijzen geven mij de input om als ‘allround’ Osteopaat de verschillende problematieken die ik in mijn praktijk tegenkom goed te kunnen behandelen.

Hierbij speelt één van de grondbeginselen van de Osteopathie een belangrijke rol en dat is het versterken van het zelfgenezend vermogen van het lichaam! Er wordt dus niet alleen gezocht naar de oorzaak van de klacht, maar ook naar de vitaliteit in het lichaam die nodig is voor herstel.

Omdat er met zachte en subtiele technieken gewerkt wordt, is de traditionele benadering uitermate geschikt voor baby’s en kinderen.

Passie
Het blijft elke dag opnieuw fascineren hoe je met relatief zachte technieken en kennis van het menselijk lichaam het genezingsproces van mensen kunt bevorderen. Of het nu om een baby, kind of volwassene gaat, elk mens verlangt terug naar de oorspronkelijke balans in het lichaam.

Dit proces stimuleren en de zelfgenezende werking van het lichaam ondersteunen, maakt Osteopathie tot een prachtig beroep!

Zelf nascholing organiseren en lesgeven
Sinds 4 jaar houd ik me, met nog een enthousiaste collega’s, bezig met verzorgen van nascholing voor osteopaten in Nederland. Deze nascholingen zijn vooral gericht op het traditionele gedachtegoed van de grondlegger A.T. Still. We willen deze filosofie en daaruit ontstane vormen van Osteopathie weer nieuw leven inblazen in Nederland. Hiervoor hebben we met z’n drieën een stichting opgezet Osteopathic Studies NL die jaarlijks een nascholingscursus organiseert.

Sinds 3 jaar ben ik ook docent aan de enige echte Nederlandse opleiding voor osteopathie: College Sutherland Amsterdam. Samen met mijn collega Lex Flisijn geven we daar regelmatig les aan studenten die ook osteopaat willen worden. Ik geef de lessen over het bekken en de wervelkolom (rug en nek).

Nascholingen

De afgelopen 15 jaar heb ik me met verschillende nascholingen verrijkt:

Kinderosteopathie (1 t/m 4) – Eva Moeckel & Noori Mitha (Hamburg/Parin, D)

Van Embryo tot bewustzijn – Sander Kales (NL)

Korte hefboomtechnieken (Hartman) – Daryl Herbert (Antwerpen, B)

Balanced Ligamentous Tension – Paolo Tozzi (Amsterdam, NL)

Biodynamische aspecten binnen de Osteopathie (Phase 1 t/m 9) – Christian Sullivan/ Veronique Everaerts/ Stephen Kisiel (NL, F, UK, B)

The Philosophical Foundations of Osteopathic Principles & Practice – Walter McKone (Maaseik, B)

Osteopathie en het Fasciaal-systeem (I, II, III) – Jaap van der Wal / Robert Schleip/ Arno Lataster / Frank Vermeule / Serge Paoletti (NL)

Cortex (Neurologie) – Craniale

Osteopathie – Maurice Bensoussan MD DO FCA (Antwerpen, B)

First Breath – Hanneke Nusselein (Westmalle, B)

Perfectionnement – Maurice Bensoussan MD DO FCA (Lissabon, P)

Jaarlijkse herhaling Reanimatie/AED bij volwassenen en kinderen (Slingeland ziekenhuis, Doetinchem,NL)