imc grimborn icon

Joyce Bloem

Integraal Leefstijlarts

Mijn naam is Joyce Bloem en ik ben werkzaam als integraal en leefstijlarts binnen IMC Gimborn.

Ik ben afgestudeerd en werkzaam geweest als huisarts, echter heb ik ervoor gekozen om mij volledig te specialiseren in integrale en leefstijlgeneeskunde.

Uit onderzoek blijkt dat 70-90% van de chronische ziekten, zoals hart- en vaatziekten, suikerziekte, overgewicht, reuma en auto-immuunziekten worden veroorzaakt door een ongezonde leefstijl. Denk hierbij aan (ultra)bewerkte voeding, te weinig beweging, slaapproblemen en overmatige stress. Het is dus van groot belang dat er bij klachten en ziekten aandacht is voor leefstijl, maar ook om klachten te voorkomen. Daarnaast houd ik mij bezig met integrale geneeskunde, oftewel Integrative Medicine. Met het uitgangspunt dat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn, wordt hierbij gekeken naar alle factoren die van invloed zijn op gezondheid: lichaam, geest, emoties, zingeving en de omgeving.

Waarmee kun je bij mij terecht?
Je kunt met diverse klachten bij mij terecht, want zoals eerder genoemd hebben heel veel klachten een onderliggende oorzaak die te vinden is in iemands leefstijl. Samen gaan we op zoek naar de oorzaak van de klachten en vervolgens kijken we naar wat jij nodig hebt. Ik begeleid patiënten in het proces van leefstijlverandering of ik adviseer welke aanvullende behandeling kan helpen om het herstel te bevorderen of klachten te verminderen. Hierbij zoek ik naar de best passende behandeling in de reguliere of de alternatieve zorg.