Lynn van der Zanden

Integraal Orthomoleculair Arts

Mijn naam is Lynn van der Zanden en ik ben vanaf mei 2022 werkzaam bij IMC Gimborn als integraal orthomoleculair arts. 

Ik ben in 2015 afgestudeerd als huisarts en ben in 2018 gestart als praktijkhoudend huisarts in Zutphen. Wat ik het mooiste vind aan mijn werk is het werken met mensen en ze helpen gezonder te worden. Sinds ik mijn eigen praktijk heb, kwam ik erachter dat veel mensen lijden aan chronische klachten waarvoor vaak geen goede behandeling mogelijk is of zelfs geen oorzaak voor wordt gevonden. U kunt daarbij denken aan onder andere chronische vermoeidheid, overgewicht, artrose, slaapproblemen en maag- en darmklachten. Vaak kun je als huisarts niet meer doen dan de symptomen te onderdrukken, zoals pijnstillers geven, laxeermiddel of slaaptabletten. 

Ik merkte dat deze werkwijze mij tegen begon te staan en ben om die reden op zoek gegaan naar een opleiding die mij meer kennis zou geven over hoe je mensen echt helpt terug gezond te worden. Na wat zoekwerk vond ik de opleiding bij Naturafoundation voor integrale orthomoleculaire therapie. Deze opleiding heeft mij ontzettend veel geleerd over hoe het lichaam werkt op celniveau en wat een lichaam nodig heeft om gezond te blijven. Daarnaast heb ik geleerd waarom een lijf uit balans kan raken en hoe ziektes en klachten ontstaan. Vervolgens wordt je opgeleid tot therapeut om ziektes op te lossen en niet alleen de symptomen te bestrijden. Tijdens deze opleiding heb ik de kennis en kunde opgedaan die ik als huisarts miste. 

Tijdens de opleiding tot orthomoleculair arts werd mij duidelijk dat het veel tijd kost om klachten goed uit te diepen. Als huisarts krijg je die tijd helaas niet. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een manier om toch mensen te kunnen helpen die al langere tijd worstelen met hun klachten. Ik was erg blij toen ik een plek aangeboden kreeg bij IMC Gimborn en ik kijk er naar uit om samen met u aan de slag te gaan.