Niek van het Erve MSc. D.O.- MRO

Geregistreerd Osteopaat NRO (lid NVO)

Mijn naam is Niek van het Erve en ik ben vanaf februari 2018 werkzaam bij IMC Gimborn.

In 2014 heb ik aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen mijn bachelor of science in de fysiotherapie behaald. Na mijn studie ben ik gelijk begonnen met werken. Ik ben vlak over de grens neergestreken in Kleve in een eerstelijns praktijk gespecialiseerd in de orthopedische revalidatie. Daar was ik ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Daarnaast ben ik vier jaar actief geweest binnen het amateurvoetbal als fysiotherapeut. Als hobby heb ik wielrennen, lekker (gezond) eten en mijn vak. 

Vanaf november 2021 heb ik mijn master of science in de osteopathie behaald op de International Academy of Osteopathy (IAO) en aan de Buckinghamshire New University. Dit is een 4-jarige masteropleiding in Gent (BE) en Buckinghamshire (ENG). Ik heb mijn masterthesis over ‘osteopathie als integrale therapie bij vrouwen na borstkanker’ geschreven. 

‘A sound mind in a sound body, is a short, but full description of a happy state in this world.’ – John Locke

In de praktijk kom ik namelijk veel onbegrepen klachten tegen, waar ik nu meer kennis, vaardigheden en technieken heb. Denk bijvoorbeeld aan onbegrepen pijn en klachten die steeds terug blijven komen. De osteopaat kijkt verder dan de lokale klachten en gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem. Deze holistische invalshoek spreekt mij erg aan en zorgt ervoor dat de patiënt op de lange termijn beter geholpen wordt.

Mijn uitdaging is om samen met mijn collega’s en u te kijken hoe wij uw klacht het beste in kaart kunnen brengen en daar een passende behandeling bij te geven. Door u als patiënt centraal te stellen en meerdere dimensies mee te nemen dan alleen de klacht. 

‘Mens sana in corpore sano’ – Juvenalis 

Voor de toekomst wil ik mij graag verbreden en verbeteren binnen de osteopathie. 

Nascholingen

Neuromusculaire therapie 

Medical taping

Dry Needling

Lymfedrainage