imc grimborn icon

Niek van het Erve MSc. D.O.- MRO osteopaat

Geregistreerd Osteopaat NRO (lid NVO)

Mijn naam is Niek van het Erve en ik ben vanaf 2018 werkzaam als osteopaat bij IMC Gimborn.

In 2014 heb ik aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen mijn bachelor of science in de fysiotherapie behaald. Na mijn studie ben ik gelijk begonnen met werken. Ik ben vlak over de grens neergestreken in Kleve in een eerstelijns praktijk gespecialiseerd in de orthopedische revalidatie. Daar was ik ook verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering. Daarnaast ben ik vier jaar actief geweest binnen het amateurvoetbal als fysiotherapeut. Als hobby’s heb ik wielrennen, lekker en gezond eten en golf. 

Vanaf november 2021 heb ik mijn master of science in de osteopathie behaald op de International Academy of Osteopathy (IAO) en aan de Buckinghamshire New University. Dit is een 4-jarige masteropleiding in Gent (BE) en Buckinghamshire (UK). Ik heb mijn masterthesis over ‘osteopathie als integrale therapie bij vrouwen na borstkanker’ geschreven. 

‘A sound mind in a sound body, is a short, but full description of a happy state in this world.’ – John Locke

In de praktijk kom ik namelijk veel onbegrepen klachten tegen, waar ik nu meer kennis, vaardigheden en technieken heb. Denk bijvoorbeeld aan onbegrepen pijn en klachten die steeds terug blijven komen. De osteopaat kijkt verder dan de lokale klachten en gaat op zoek naar de oorzaak van het probleem. Deze holistische invalshoek spreekt mij erg aan en zorgt ervoor dat de patiënt op de lange termijn beter geholpen wordt. Of het nu om volwassenen, kinderen of baby’s gaat. 

Mijn uitdaging is om samen met mijn collega’s en u te kijken hoe wij uw klacht het beste in kaart kunnen brengen en daar een passende behandeling bij te geven. Door u als patiënt centraal te stellen en meerdere dimensies mee te nemen dan alleen de klacht. 

‘Bewegen is leven en leven is bewegen!’

Mijn vak is mijn passie! Elke dag ben ik er wel mee bezig. Thuis achter de laptop nieuwe wetenschappelijke artikelen zoeken en naar de laatste trends binnen de gezondheidszorg speuren. Of in de spreekkamer samen met de patiënt op zoek naar de oorzaak van de disbalans in het lichaam. Deze passie zorgt voor een ongekende drive om de beste zorg voor de patiënt te leveren. Ik wil graag een expert in alle klachten zijn en je kan dan voor veel klachten bij mij terecht. Kaakklachten, prikkelbaar darm syndroom (PDS) en onverklaarbare buikpijn heb ik mij de afgelopen tijd in verdiept. 

Ik hoop je dan ook snel in onze praktijk te kunnen ontmoeten om uw gezondheidsprobleem in kaart te brengen. 

Nascholingen

First baby check – Still More (Brasschaat, BE) 

Embryologie – Blechsmidt collectie – De ontwikkeling van een embryo als een van de basisfactoren voor de osteopathie behandeling (Göttingen, DLD)

Neurology ‘Cortex I’ met Maurice Bensoussan (Arnhem, NL)

Osteopathie bij kinderen; anamnese, huilbaby’s, reflux, vorming en onderzoek schedeldak, evolutie hersenen Frank de Bakker  (Antwerpen, BE)

Osteopathie bij kinderen; onderzoek en behandeling tot leeftijd van 3 jaar. Neus, keel en oren problematiek – (Antwerpen, BE)

Course Dry Needling & Medical Accupuncture – (Londen, UK) 

Medical Taping Concept (MTC) – (Nijmegen, NL)

Neuromusculaire Therapie (NMTN) – (Utrecht, NL)

Cursus Dry Needling – (Dordrecht, NL) 

Manuele Lymfedrainage – (Bochum, DLD)

Orthopedische Revalidatie – (Duisburg, DLD) 

Towards the assessment of functioning, health and well being in a ICF perspective. Intensive Program (IP) – (Tartu, EE)

Jaarlijkse BHV cursus met reanimatie volwassenen en kinderen – (Groessen, NL)