imc gimborn icon

Rik Verstegen

Fysiotherapeut

Manueel therapeut

Lid keurmerk fysiotherapie

Mijn naam is Rik Verstegen en ik ben werkzaam als  fysio-manueeltherapeut binnen IMC Gimborn. 

De studie fysiotherapie heb ik gevolgd aan de hogeschool van Arnhem en Nijmegen, de HAN (2009-2013), waar ik ook de studie manuele therapie heb gevolgd (2013-2016).

De meerwaarde van de Masteropleiding aan de HAN is dat je als therapeut in het eerste jaar, naast manuele therapie, ook te maken krijgt met sportfysiotherapie en orofaciale(kaak) fysiotherapie. Deze extra ervaring kan ik goed toepassen in de praktijk.

Als manueel therapeut ben je gespecialiseerd in gewrichten die om welke reden dan ook er minder toe in staat zijn om juist te functioneren en daardoor pijnklachten geven. 

Je bent er ook in gespecialiseerd om de gehele ‘(bewegings)keten’ op te nemen in onderzoek en behandeling. ‘Keten-denken’ betekent dat je bijvoorbeeld bij voetklachten ook kijkt of er mogelijk een bewegingsbeperking zit in een ander gewricht, bijvoorbeeld de knie of het bekken.

Door de kennis vanuit de manuele therapie heb ik mij gespecialiseerd in (lage)rugklachten, nekklachten, tinnitus en knieklachten. 

Naast mijn Master opleiding en mijn werkzaamheden in de praktijk maak ik deel uit van de Coöperatie Fysiocare Zuidoost Gelderland, ben ik actief op de voetbalvelden en trotse vader van twee kinderen. Waarmee ik samen met mijn partner woon in Lent bij Nijmegen. 

Het uitdagende in het vak fysiotherapie is, om samen met jou te zoeken naar een oplossing die de klachten kunnen verhelpen. 

Iedereen is een individu. Dit houdt in dat niet iedere aandoening dezelfde klachten zullen geven en dus ook niet dezelfde behandeling nodig zullen hebben. Zo ontstaat er een aangepast behandelplan voor ieder individu. 

Als IMC Gimborn zijn wij uniek als het gaat om het combineren van reguliere therapie met complementaire therapievormen. Deze integrale aanpak vraagt om een behandeltraject op maat, wat zorgt voor een optimaal behandelresultaat. Hiervoor wordt een uitgebreide intake gedaan. Voor deze intake zal je mij ook tegenkomen binnen de praktijk.

 “Een lichaam is gemaakt om te herstellen, als herstellen om welke reden dan ook niet mogelijk is, is de fysiotherapeut dé persoon die het herstel in gang kan zetten”

Cursussen en opleidingen

Musculoskelatale revalidatie (manueel therapie)

Mulligan concept (manueel therapie)

Medical taping

Klassieke taping

Breed scala aan cursussen leefstijl verbetering

EHBO/BHV