imc grimborn icon

Thomas van Doren

Psycholoog
Fysiotherapeut

Mijn naam is Thomas van Doren en ik ben werkzaam als psycholoog en fysiotherapeut binnen IMC Gimborn. 

Ik ben vanaf 2009 afgestudeerd als fysiotherapeut en heb me vooral verdiept in hoe mensen bewegen (beweegketens, anatomy trains en osteopathische manipulaties) en hoe dit te optimaliseren. Gaandeweg werd voor mij het gedrag van mensen steeds interessanter en de achterliggende beweegredenen. Ik kwam er steeds meer achter dat er geen scheiding is tussen het lichamelijke en mentale.

Hierdoor besloot ik in 2012 om bij Radboud Universiteit Psychologie te gaan studeren. Tijdens de studie werd ik erg getrokken door gedragsvorming en gedragsverandering. De dingen die wij van jongs af aan al meemaken hebben veelal een invloed op hoe wij ons nu gedragen. Ondanks dat het gedrag in die tijd functioneel was hoeft dat nu niet meer zo te zijn en kan het je zelfs uit balans brengen. Na de opleiding Psychologie heb ik de Master Arbeid, Organisatie en Gezondheidspsychologie gevolgd om me verder te verdiepen in duurzame gedragsverandering.

Na de opleiding ben ik in de revalidatiezorg gaan werken en heb ik veel ervaring opgedaan met zowel fysieke als mentale behandeling van chronische pijn, disbalans tussen belasting en belastbaarheid, burn-out, trauma, angstklachten, depressieve klachten, zingevingsvraagstukken en leefstijl verandering. In die periode heb ik me verdiept in ACT (acceptance and commitment therapie) en EMDR, welke ik onder andere toepas in mijn behandeling.

Door op een brede manier met mensen mee te kijken (fysiek, mentaal, sociaal, zingeving en leefstijl) begeleid ik mensen met heel veel plezier en op een ervaringsgerichte manier via het verkrijgen van inzicht richting gedragsverandering om zo weer in balans te komen

Cursussen en opleidingen

Bachelor Fysiotherapie

Bachelor Psychologie

Master Arbeid, Organisatie en Gezondheidspsychologie

Osteopathische manipulaties

Motorisch trainen bij musculoskeletale pijn – Extremiteiten

Anatomy Trains, Structure and Function I & II

ACT basis en verdieping

EMDR

Gedragsverandering van Ben Tiggelaar