imc grimborn icon

Osteopathie bij golfspelers

Tegenwoordig is de osteopaat een bijna onmisbare factor in de topsport. Denk hierbij aan voetbal, wielrennen en mountainbiken. Zo begeleidt de osteopaat golfers op hoog niveau.

De osteopaat kan helpen in het begeleiden van blessures dan wel in het verbeteren van de golfswing. Want alle golfers weten hoe complex de golfswing kan zijn! Tevens weten zij hoeveel invloed het kan hebben op het spel. Voor recreatieve golfers kan de osteopaat van betekenis zijn. Voor de golfswing moet je nu eenmaal soepel kunnen bewegen!

imc grimborn icon

Hoe gaat de golfswing in zijn werk? 

Kort gezegd wanneer je klaar staat om de bal te slaan roteert het bovenlichaam naar achteren en open je hiermee het clubblad. Daarna zwaait de golfclub terug in de richting van de bal en roteer je het bovenlichaam in combinatie met het bekken naar voren, waardoor het clubblad sluit en hopelijk hiermee een rechte bal slaat.

Al met al een zeer complexe beweging! Dit vereist een optimale coördinatie en samenspel van het gehele bewegingsapparaat. Wanneer er sprake is van blessures of van gewrichtsblokkades kan dit negatief uitpakken voor het golfspel.

De osteopaat kan hierbij van betekenis zijn en kan verschillende biomechanische aspecten van de swing analyseren en beoordelen. De osteopaat spoort de gewrichtsblokkades op en behandeld deze. Tevens bij overbelastingsklachten en blessures aan zowel armen, benen of rug kan de osteopaat een volledig beeld krijgen wat de precieze oorzaak is van deze klachten.

Door het uitwerken van een goed behandelplan in samenwerking met de golfpro, golffysiotherapeut of fitnesstrainer zal je swing beter worden, langere afstanden kunnen halen, verfijning in het korte spel krijgen, minder snel blessures krijgen en meer energie gedurende de 18 holes hebben.

Golf een suffe sport!? 

Golf wordt vaak gezien als een suffe en als een laag belastbare sport wat alleen maar oude mensen doen. Echter is dit niet waar! Golfen is gezond zowel fysiek als mentaal. Wanneer je 18 holes loopt ben je toch al gauw vier uur aan het wandelen. Wat de nodige calorieën zal doen verbranden. Ook de bewegingen binnen het golfen zorgen ervoor dat je een goede balans en houding hebt van je lichaam. Mentaal gezien geeft golf rust en andere sociale factoren door het samen te spelen.

Nog meer voordelen? Bekijk de website van Golf.nl 

IMC Gimborn kan met jou kijken welke therapieën aanvullend kunnen zijn op het golfspel. Denk hier bij aan zoals hierboven beschreven osteopathie, fysiotherapie en een gezonde voeding.

Neem contact op

Wil je meer informatie over behandelingen? Neem dan contact op met 0316-331776 of vul het formulier op de website in.

“Confidence is the most important single factor in this game, and no matter how great your natural talent, there is only one way to obtain and sustain it: work.”