imc grimborn icon

Orthopedische revalidatie

Bij orthopedische revalidatie ligt de focus op het herstel van de structuren die ons laten bewegen: gewrichten, botten, spieren.

imc grimborn icon

Orthopedische revalidatie en fysiotherapie

Fysiotherapie en de orthopedie vormen een dynamisch duo in de wereld van herstel en mobiliteit. Deze disciplines zijn als een krachtig team dat samenwerkt om individuen te helpen hun lichaam weer in actie te krijgen na blessures, operaties of chronische aandoeningen aan het bewegingsapparaat.

Wanneer orthopedische revalidatie?

Stel je voor: je hebt een sportblessure gehad, bent geopereerd aan je knie of worstelt met een pijnlijke aandoening aan je gewrichten. Hier komt de fysiotherapeut in actie, als een toegewijde coach die je niet alleen door de herstelfase leidt, maar je ook aanmoedigt om sterker en flexibeler te worden dan ooit tevoren. 

De fysiotherapeut begint met een grondige analyse van je situatie. Ze bekijken niet alleen het specifieke letsel of de aandoening, maar ze kijken naar het grotere plaatje van hoe jouw lichaam beweegt en functioneert. Het is als het ontrafelen van een puzzel waarbij elk stukje van cruciaal belang is voor het herstel.

Oefeningen op maat

En dan begint het echte werk. Het omvat hands-on technieken die je voelt tot in je spieren en gewrichten. Stretching-sessies dagen je uit om de grenzen van je flexibiliteit te verkennen. Oefeningen worden op maat gemaakt, en nee, het zijn geen makkelijke wandelingetjes in het park. Het is hard werken, maar elke zweetdruppel brengt je dichter bij jouw herstel. 

Orthopedische revalidatie voegt nog een extra laag toe aan deze uitdagende reis. Het is als de speciale missie binnen de fysiotherapie, waarbij de focus ligt op het herstel van de structuren die ons laten bewegen: gewrichten, botten, spieren. Of je nu een nieuwe heup hebt gekregen, een knie-operatie hebt ondergaan of een gebroken bot hebt, de fysiotherapeut staat klaar om je te begeleiden van herstel naar hernieuwde kracht.

Vooruitgang

Wat dit alles zo opwindend maakt, is de vooruitgang. Elke week voel je je sterker, beweeg je soepeler en krijg je meer controle over je lichaam. Het is alsof je een sportwedstrijd speelt, maar de trofee die je wint, is niet alleen herstel, het is de vrijheid om weer volop deel te nemen aan het leven.

De orthopedische revalidatie zijn geen eenvoudige wandelingen, maar eerder intensieve reizen naar herstel en kracht. Het zijn niet alleen behandelingen; het zijn avonturen die je helpen je lichaam te herontdekken en te waarderen. Het zijn stappen naar een leven vol beweging en vrijheid, waarin elke dag een nieuwe kans is om sterker te worden dan gisteren.

De orthopedische revalidatie zijn geen eenvoudige wandelingen, maar eerder intensieve reizen naar herstel en kracht.

Orthopedische revalidatie bij Bent Sports

Op onze locatie bij Bent Sports ben je van harte welkom om aan jouw herstel te werken. Met een uitgebreide selectie aan moderne fitnessapparaten kan er uitgebreid gerevalideerd worden. Met de expertise van onze therapeuten binnen ons integraal medisch centrum is jouw revalidatie niet alleen gericht op het aangedane gewricht maar kijken wij naar het hele lichaam.

Neem contact op

Ben je benieuwd naar onze totale aanpak? Wil je bij ons komen revalideren met sportblessures of na een orthopedische operatie? Dat kan! Voor meer informatie neem contact op met 0316-331776 of via ons contactformulier. Ons team staat voor jou klaar.

Veelgestelde vragen Orthopedische revalidatie

Onder orthopedische revalidatie verstaan wij het verbeteren van het functioneren van het bewegingsapparaat. Herstellen na een operatie aan een van de gewrichten. Bij orthopedische revalidatie ligt de focus op het herstel van de structuren die ons laten bewegen: gewrichten, botten en spieren.
Dat verschilt per klacht en per operatie. Of je een heupprothese of kruisbandoperatie ondergaat. De betreffende therapeut zal met jou bespreken hoe lang de revalidatie zal duren.
Klachten aan gewrichten: bijvoorbeeld slijtage (artrose) of pijn van uw meniscus. Klachten aan uw gewrichtsprothese: bijvoorbeeld pijn, stijfheid of instabiliteit. Pijn in spieren en pezen: bijvoorbeeld een spierscheurtje of sportblessure. Botklachten: bijvoorbeeld een breuk, osteoporose of klompvoetjes bij baby’s.
Staat je vraag er niet tussen? Neem dan contact op.