imc gimborn icon

Judith Flisijn

Cranio-sacraaltherapie 

Somatic experiencing

Lid van VBAG, Cranio Nederland en RBCZ

Mijn naam is Judith Flisijn-Tonk. Sinds 1999 ben ik een eigen praktijk gestart met Cranio-sacraaltherapie.

Geleidelijk aan heb ik mij gespecialiseerd in lichaamsgerichte traumatherapie. Ik ben dankbaar voor de ervaringen die ik meenam vanuit de creatieve therapie. De kinderen die ik daar tegen ben gekomen, hebben mij verwonderd en gesterkt in mijn geloof dat een mens de beschikking heeft over een enorme veerkracht en creativiteit. Dit maakt dat werken met trauma niet zwaar hoeft te zijn. Het kan spelenderwijs en hand in hand gaan met een flinke dosis humor.

Wat mag je verwachten van de sessies die ik geef ?
Ons lichaam kent pijn maar als pijn herhaaldelijk terugkomt of het concentreren moeilijk wordt, de vermoeidheid blijft of angsten domineren dan is het tijd om aan de bel te trekken. Het vinden van rust en ontspanning is dan niet mogelijk. Je zenuwstelsel is dan overprikkeld geraakt en maakt teveel toeren waardoor je uit balans en uitgeput raakt.

Ik richt me op het behandelen van de psychische of lichamelijke klachten met als doel het creëren van balans in het lichaam. Je leert stap voor stap het ervaren en benoemen van wat er in je lichaam gebeurt. Via deze weg ontstaat er bewustzijn over voelen, denken en handelen. Je komt in contact met jezelf waardoor er ruimte ontstaat om op een zelfbewuste manier om te gaan met jezelf en de buitenwereld. Door het weer in contact komen met jezelf, is het mogelijk dat weggestopte gevoelens en behoeftes omhoog komen. Op weg naar verwerking mogen pijn, verdriet en boosheid gerust getoond worden. Dit is een combinatie tussen Cranio Sacraal Therapie en Somatic Experiencing, maar dat is afhankelijk van de situatie en kan per behandeling verschillen.

Mijn kracht in het werken met cliënten is: liefdevolle aandacht voor jou en voor het ontwikkelingsproces waar je doorheen gaat. Ik stimuleer je om zoveel mogelijk jezelf te mogen en durven zijn in het proces naar genezing of bewustzijn en ik stel je op je gemak waardoor je loskomt.

belangrijk vind ik dat het niet alleen gaat over balans, maar ook de levenslust die gewekt wordt bij de cliënt. Hierdoor kan het plezier met zichzelf en genieten van en met de ander weer tot het heden behoren. 

Ik ben aanwezig op:
Dinsdag: 9.00-17.00
Woensdag: 9.00-12.30
Donderdag: 9.00-12.30

Opleidingen, diploma’s en werkervaring

HBO Creatieve Therapie (beeldend vormen)

HBO Cranio-Sacraal Therapie

HBO Medische Basisopleiding

Somatic Experiencing

Dagbesteding voor (ex-) psychiatrische klanten, Nijmegen

Psychotherapeutische gemeenschap voor Borderline patiënten, Apeldoorn

Opname Dagbehandeling, Psychiatrie, Winterswijk

Kliniek voor alcohol en drugsverslaving, Oostrum

Orthopedagogenpraktijk, Expertisecentrum voor leer- en persoonlijke ontwikkeling, ’s-Hertogenbosch

 In het contact met mijn cliënten gelden de bepalingen, beroepscode en het klacht- en tuchtrecht van de VBAG (21912005)  en RBCZ/TCZ (102037R)

KVK:141236

BTW-ID: NL0011884643B94